Argentina, Necochea

Miriam bor på en gård 40 kilometer fra havnebyen Necochea, langt ude på Pampasen med cirka 500 km til Buenos Aires. Her kan du komme på bondegårdsferie.

Der er glade fritgående høns og grise, samt 4 hunde og heste. Der er figentræer, appelsintræer, citrontræer, blommetræer, kirsebærtræer, kvæde, dadler, ferskner m.m. så har du lyst til sammen med Miriam at lave syltetøj til at tage med hjem, kan det sagtens lade sig gøre. I kan også tørre en masse krydderurter, som I kan få med hjem, for hos Miriam dyrkes mange krydderurter.

Miriam er efterkommer af danske immigranter i Argentina.Hun har altid haft stor tilknytning til Danmark og lærte det danske sprog som barn. Hun blev gift i Danmark og boede her et par år, og har efter de er rejst hjem modtaget mange af deres danske venner og familie i deres argentinske hjem på bondegården. Med den erfaring som baggrund, startede de med at åbne deres hjem for udefra kommende i 2007. Miriam og Pedro er nu skilt og Miriam driver bondegården videre.

Miriam nyder rigtig meget at snakke med sine danske gæster og fortælle dem om de argentinske skikke, landets historie, rejsemuligheder, kultur, og meget mere. Samvær med spændende mennesker er noget hun er meget glad for og hun elsker gode oplevelser og det at skabe gode minder både for andre og for sig selv.

Miriams mor på på 82 år og bor i et lille hus 50 m fra gården. Hun elsker at få en god snak om gamle tider på landet i Argentina, dansk immigration i Argentina, det at være danske efterkommer, at bo på landet, have, mad, rejser og meget mere.

Miriam interesserer sig for slægtsforskining, sprog, yoga, natur, rejser, at fotografere m.m. 

Miriam tilbyder dig et ophold som en del af familien, med mulighed for at deltage i daglige aktiviteter eller blot opleve naturen og dyrelivet i fred og ro.

Der er to gæsteværelser (værelserne deler badeværelse med værtsfamilien), men du kan  også overnatte i telt ude i haven hvis du hellere vil nyde de fredfyldte nætter på den måde.

Måltiderne kan næsten hele året rundt nydes i den frie luft, med fuglekvidren og hønsekaglen som baggrunds-musik. Der laver tit grill- eller spidstegt okse, lam eller pattegris (asado) og tilbereder såvel dansk som argentinsk mad. De bruger ofte eucalyptus træ i grillen, da det giver kødet en fantastisk smag.

Afslappende stunder ved pejsen eller under træernes skygge med hyggelig snak, er noget der hører hverdagen til. De lever meget udendørs. 

Klimaet er tempereret med op til 45 grader om sommeren og ned til frysepunktet om vinteren (dagtemperaturer dog mellem 10 - 15 grader). Klimaet er meget svingende, så selv om det er sommer, skal man have en varm trøje og strømper med. Solen er meget stærk om sommeren, så man skal altid bruge solcreme.

På stedet/i området er der mange spændende fugle. Her er også ørne og ugler. Her bliver det muligt at komme på fotosafari, hvis det at fotografere interesserer dig.

Pedro (som Miriam var gift med) har for øvrigt været medhjælper på en gård her i Ersted ved Skørping (hvor jeg bor) og har boet med sin familie i Oplev. Pedro har også arbejdet på Oplev savværk, som jeg tit er kommet på, når jeg skulle hente flis eller spånplader til et eller andet projekt.

Et ophold med fuld pension koster 550 kr. pr. person pr dag og inkluderer:

 • Morgenmad (med hjemmelavet brød og syltetøj, ost, kornflakes, havregryn)
 • Frokost (hovedret og desert. Vin, øl, sodavand, mineral vand)
 • Eftermiddagskaffe/te med hjemmebagte danske og argentinske kager
 • Middag (hovedret og desert, vin, øl, sodavand eller mineral vand)
En uges ophold kr. 3500 pr. person

Transport fra Necochea til gården og retur igen kr. 300.

Tøjvask kr. 25.

Internet kr. 6 i timen.

Ridning med guide kr. 50 i timen.                                                                          
Køreture til Necochea, Tandil, Mar del Plata, La Dulce, Floden quequèn koster   0.50 US dollar per kilometer (ca. kr. 2,75).

En flybillet koster mellem 6 - 12.000 kr. og en flyvetur tager 14 timer med en mellemlanding. Der er 500 km fra lufthavnen og til destinationen. 

Laura som taler dansk og bor i Buenos Aires og til daglig arrangerer grupperejser har tilbudt en velkomstpakke (se nedenstående). Er du der i længere tid, har Laura mulighed for at tilbyde en skræddersyet oplevelsespakke i Buenos Airos, som kan indeholde tangoundervisning på tangobar af argentinerei Buenos Aires, frokost hos moster Gloria (frisk gammel dame på 82 år), arbejde i et mosaikværksted og meget mere.

Velkomstpakke:
 • - Afhent. og Transfer fra International Lufthavn i Buenos Aires til Hotel i centrum. 40 km
 • - Lauras service paa dansk
 • - 3 nætter i Hotel Tribeca Apart med morgenmad http://www.hoteltribeca.com.ar/
 • - Transfer Hotel- Busterminal i Buenos Aires
 • - Lauras Asistance paa dansk
 • - Busbillet Buenos Aires- Necochea (Bus Cama) ca. 515 km
 • - Busbillet Necochea- Buenos Aires (Bus Cama) ca. 515 km
 • - Afhentnig og transfer fra Busterminal i Buenos Aires til Hotel Tribeca
 • - Lauras asistance paa dansk
 • - Transfer fra Hotel Tribeca til International Lufthavn i Buenos Aires

- Reservationsafgigter
 
Single:  U$D  997 + 1,3% banktransference afgigt
 
Dobbelt basis p/pers. U$D 584 + 1,3% banktransference afgigt
 
Triple basis p/ pers:   U$D 503  + 1,3% banktransference afgigt Vil du læse mere om Argentina, er ”En dansk guide” af Hans Erik Rasmussen godt læsestof.