De Dansk Vestindiske Øer, St. Croix

Mit første møde med Nina foregik på et hotel i Århus, hvor hun frisk og smilende dukkede op i vestibulen, hvor jeg spændt stod og ventede på at møde hende.

Nina har boet på St. Croix siden 1976 og fortalte levende om livet på St. Croix og om den noget mere afslappede livsstil  i forhold til Danmark. Hun viste mig billeder fra sit hus og den vidunderlige udsigt fra hendes smukke terrasse. Et par små øer i glitrende blå vand. Det lignede et postkort.

Får du lyst til at nyde en forfriskende dukkert i det klare vand, har du kun 3 minutter til den lækre strand fra Ninas hjem. Ligeledes ligger der et godt spisested i samme gåafstand.

Ønsker du at tage ind til Christiansfeld tager det dig kun 8 minutter og her kan du bl.a. besøge en dansk genbrugsbutik og et dansk kunstgalleri.

Det bedste tidspunkt at besøge øen på er december – marts, hvor temperaturen ligger fra 25 – 28 grader. Vælger du den første uge i januar, er der julekarneval og parader. En meget stor oplevelse ifølge Nina.

Vil du i stedet besøge stedet i sommerperioden, kan du vælge juni/juli, hvor skildpadderne udklækkes på stranden.

Norwegian flyver til Fort Lauderdale, Florida Hvis man er lidt fleksibel kan en billet i april fås for godt 4000 kr. Fra Fort Lauderdale tager man flyselskabet Spirit Airline til St. Thomas.

Vi arbejder på at finde destination på St. Thomas, så du kan få en uge på St. Croix og en uge på St. Thomas.

Nina henter dig gerne i lufthavnen (ankomst eftermiddag). Pris kr. 98. Ligeledes kan du købe spændende udflugter, hvor du tager ud på øen/øerne sammen med Nina.

Du kan f.eks. tage ned Nina på byvandring i Christiansted (2 ½ time) kr. 250 ekskl. entreer.

En tur rundt til flere af øens mange attraktioner. Ca. 4 timer og foregår i Ninas bil med air condition. Kr. 450 eskl. entreer.

En sejltur til Buck Island, hvor du kan snorkle og nyde koralrevets mange fisk og det klare vand som aldrig er koldt ca. 350 kr.

Interesserer du dig for rom, vil det være oplagt at besøge romfabrikken på stedet, ligesom den botaniske have og Whim plantagemuseum også har interesse for danskere, som besøger øen. Whim plantagen viser både den flotte gamle ejerbolig og rørsukker-fabriksanlæg med vindmølle og andet plantagemaskineri.

Hos Nina får I 1 uge i skønt dobbelt værelse med eget badeværelse og inkl. dejlig morgenmad for kun kr. 2950 pr person i dobbeltværelse. Enkeltværelse kr. 3.250.