Portugal, Braga

Oplev det dejlige, frodige og grønne Nordportugal indefra. Bo i centrum af den gamle by Braga, og drik din morgenkaffe med udsigt udover byens tage og mange kirketårne, mens solen står op over bjergene.

Bo i smukt indrettet lejlighed med håndmalede gustavianske møbler. Se Oporto og smag på portvinen, spis frisk fisk ved floden og tag en bus ud på landet eller ud til Atlanterhavet (25 minutter).

Monica er sanger og sangskriver og ejer den smukke familieejendom. Monica har et årelangt forhold til den portugisiske kultur og taler sproget. Skæbnen førte Monica tæt på drømmen om at synge fado, da hun overtog familieejendommen for 7 år siden. Monica er nu flyttet tilbage til Danmark og lejer så hendes skønne taglejlighed ud.

Familien havde et firma i Portugal der specialiserede sig i reproduktion af gustavianske møbler, derfor er opholdet i Monicas lejlighed som at opleve interiøret fra et dansk Hammershøj-billede og samtidig være lige i hjertet af Portugals ærkekatolske og farverige Braga, fuld af liv, kirkeklokker og et leben i gadebilledet. 

120 m2, to soveværelser, 2 bad og toilet, køkken, vaskemaskine. To terrasser, begge med sol hele dagen i sommerperioden. Udsigt over de gamle tage i Bragas historiske centrum, og mulighed for at se både sol opgang  og solnedgang over bjergene i skumringstimen. Gode indkøbsmuligheder, shopping, lokalt grøsntsags-, fiske-  og  kød-marked. Lejligheden har elevator. Internet/Wifi.

3-4 sovepladser.

Pris for 1 uge i denne skønne lejlighed kr. 3498 for en uge inkl. forbrug, rengøring og en lille velkomstkurv med 1 flaske vin og nogle gode lokale specialiteter. 2 uger får du for 5998.

Parkering i lokal garage kan bestilles på forhånd via værten. pris pr uge ca. 60 euro

Der er åbent for udlejligning fra den 7. juli og til den 1. oktober

Du flyver til Oporto (billigst med mellemlanding, men TAP flyver direkte) og derfra tager det 1 ½ time til destinationen med lufthavnsbussen. En flybillet koster omkring kr. 1500 - 1800 i april/maj/september og ca. kr. 2000 - 2500 juni/juli/august.

Oplevelser i området

Sightseeing i Oporto: portvin, fisk og havmåger:

(60 km - bus dertil)

Tag nogle gode travesko med! Smukke gamle Oporto består af bakke op og bakke ned og er en fryd for øjet!
Spis frokost ved floden, og gå over broen og få en rundtvisning i portvinslagrene, hvor der også er mulighed for smagsprøver af de mange skønne vine.
 

Sightseeing i Oporto og fado
 
Tilbring dagen med sightseeing i smukke Oporto, og afslut dagen på en af byens fado restauranter. Hør den smukke portugisiske musik, der altid synges med sjæl, nyd en lokal vin og smag på den friske fisk. Oplev musikken der opstod af den portugisiske folkesjæl.
 
 
Byen Guimarães, et Shakespeare sceneri:

(bustur ca. 40 min)
 
Se det smukke rustikke slot i Guimarães, gå i de gamle gader, der minder os om et Shakespeare drama, middelalder, vasketøj der vajer i vinden og et farvespil af blomster på små altaner. Spis frokost på den gamle plads i centrum.
  

Bad i floden og nyd frokosten ved bredden

Uden for Braga løber den smukke flod Cavado, som både udspringer og udmunder indenfor landets grænser. Der er flere små "strandfloder", hvor roen for alvor kan sænke sig over dig. Her høres nemlig kun fuglenes fløjten og den skønne lyd af floden, der risler afsted. 


Bom Jesus 

Bus 20 minutter/bil 10 min

"Bom Jesus” er en Barokkirke, der er bygget på bjergsiden omkring Braga. Herfra er der en pragtfuld udsigt udover byen og bjergene og man kan nyde en kop kaffe og en is i skyggen. Vejen op til Bom Jesus kan enten tages til fods op ad de mange trapper (i gamle dage tog pilgrimmene turen på deres blødende knæ, men det kan vi ikke anbefale!) Dette er en god 20 minutters effektiv motion og på vejen op ses de mange små kapeller der viser Jesus´vej til Golgata. Men turen op kan også opleves på den gamle bjergbane. Det går hurtigt og er sjovt.
 
Ved kirken som er endestationen på turen op ad trapperne, ligger en skøn skyggefuld park, hvor du kan gå en tur og måske nyde din medbragte madkurv. Ligeledes er der mulighed for leje af en robåd og en stille tur på åen.
 
Bom Jesus er et ”must see”, hvis man besøger Braga."

Ligeledes vil vi også foreslå Bragas meget smukke Katedral, det historiske centrum med kirkerne, de klassiske flisebelagte huse (azulejos), gamle cafeer (bl.a. den 100 år gamle Cafe Brasileria), markedet om lørdagen med varer fra lokale landmand og den smukke blomsterpark, Jardim Santa Barbera.