Bulgarien 2019 - Lindas Bulgarien

Turen er efter udsendt nyhedsbrev nu fuldt booket. Vi vil forsøge med samme tur i 2021.

En rejse i det autentiske Bulgarien  1. - 8. maj 2019.

Flere billeder til denne fantastiske tur er på vej!

Endnu en lille rundrejse med danske Linda, der er bosat i Bulgarien med sin familie.

Efterfølgende har jeg modtaget fra Linda.

Velkommen tilbage til Mit Bulgarien.

 Hvor er det svært at vælge enkelte steder ud, som jeg gerne vil vise jer – der er så mange. Men når jeg lukker øjnene og tænker på Bulgarien, så er det de smukke majestætiske bjerge, der toner frem.

Så derfor går anden del af turen ’Mit Bulgarien’ hovedsageligt ud i naturen og op i bjergene.

Afhentning i lufthavnen – transfer til Koprivstitsa ca. 2 timer.

3 dage i Koprivsitisa
Men først starter vi i Thrakia dalen. Vi skal bo i et traditionelt hus i landsbyen Koprivstitsa. Landsbyen er bygget af de traditionelle renæssance huse og brostens veje, som vi kender fra Plovdivs gamle by. Det er her Bulgariens national-helt Vasil Levski opfordrede bulgarerne til kamp mod Osmannerne.

Første dag kører vi gennem rosenmarkerne og storkerederne ud i Thrakia dalen. Første stop er det thrakiske kult tempel Starosel, hvor Dronning Magrethe og Prinsegemalen Henrik var med til åbningen lige efter at de havde udgravet templet.

Vi spiser frokost på vingården Starosel og får en rundtur i vinproduktionen og vinsmagning.

Om eftermiddagen kører vi videre til landsbyen Kalofer, hvor vi skal gå en tur over den hvide flod. Stien er lavet med broer, der krydser floden og dens mange fald. Stien er ca. 3 km lang og ender tilbage ved bilen. Der er en del trapper (mulighed for at blive ved bilen og nyde skoven og floden).

På vej tilbage til hotellet spiser vi aftensmad længere nede ad den hvide flod. Her opdrættes de lækreste regnbueørreder.

Koprivstitsa ligger midt i rosernes dal. Rosenolie er Bulgariens guld. Roserne plukkes tidligt om morgenen mens morgenduggen stadig ligger på rosenbladene. Når solen står højere på himlen, bliver rosenbladene transporteret til et nærliggende destilleri, hvor de bliver omdannet til rosenolie og rosenvand.

Vi står tidligt op og hjælper et par timer i rosenmarken og følger roserne ind på destilleriet, hvor vi får en rundvisning.

Om eftermiddagen er der en guidet tur i landsbyen.

2 dage Belitsa – Pirin bjergene
Vi forlader nu dalen og tager op i bjergene. I dette område dyrker bønnerne stadig deres marker på gammeldags vis. De stakker høet i de traditionelle kuber og bruger hestevogne.

Maden er økologisk og dyrket med kærlighed for naturen. Dyrene har græsset på bjergsiderne og osten er fyldt med smag fra urterne.

Turen op til Pirin tilbagelægges via Bulgariens smukkeste togbane. Toget kører nede fra Thrakia dalen (landsbyen Septemvri) op gennem de smukke bjerge. Sporvidden er ikke mere end 70 cm.

Dette tog skal vi selvfølgelig med. Vi står af i ved stationen Belitsa, hvor vi skal bo i en træhytte i skoven.

I Belitsa ligger den nationale bjørnepark. Her er de bjørne, de har reddet fra omvandrende cirkusser, sigøjnere og usle zoologiske haver. Bjørneparken ligger i skoven i en kæmpe indhegning, der giver bjørnene lidt af deres naturlige miljø tilbage. Nogle af bjørnene er kugleskøre og efter min mening ville det være mere humant at lade dem sove ind. Men organisationen ’De 4 poter’ gør alt for at redde dem og give dem et værdigt liv. Gangstierne (ca. 1 time) går ind mellem de forskellige indhegninger, og vi kommer helt tæt på bjørnene.

Om eftermiddagen kører vi videre til Vihren, som er det højeste bjerg i bjergkæden Pirin – vi drikker kaffe ved bjerghytten (1950m) og nyder synet af bjerg-toppen (2950m). Fra hytten er der mulighed for at gå hen til en bjergsø, som ligger ca. 600m væk eller også kan man blive ved hytten og nyde bjergluften.

2 dage i Sapareva Banya – Rila bjergene
Dagen efter kører vi ned fra Pirin bjergene i retning af Sofia. På vejen stopper vi ved spabyen Sapareva Banya, som ligger for foden af Rila bjergene. Her har vi 2 skønne dage på et spahotel med helbredende varmt kildevand. I landsbyen er Balkans varmeste gejser (103°C).

Første dag skal vi besøge min yndlings-bjerghytte, Malyovitsa (1960m). Vi kan køre hen til starten af kløften, hvorefter vi har en times gåtur på grus op gennem skoven. Hytten ligger lige over trægrænsen og har den mest fantastiske udsigt op mod Malyovitsa top (2729m). Stien er ikke svær, men det går opad.

Hvis du hellere vil nyde det helbredende vand i poolen på hotellet, så er du velkommen til at blive og måske få en afslappende massage (det koster ca. 200kr).

Den sidste dag tager vi med en lift op til de smukke 7 søer. Pladsen ved de 7 søer anses for hellig af Det Hvide Broderskab, der hvert år mødes for at danse og fejre livet. Søerne ligger i 2100m-2500m højde. Du bestemmer helt selv, hvor langt du ønsker at vandre ved søerne.

Sapareva Banya ligger 1,5 times kørsel fra Sofia lufthavn. Afgang fra hotellet planlægges, så det passer med flyet.

For mig står Bulgarien for gæstfrihed, bjerge, solskin, smukke landsskaber, rosa tomater, roser, kirsebær og druer.

 Pris kr. 3997 for overnatninger i en uge på dejlige hoteller i delt twin room med morgenmad, frokost, aftensmad m 1 glas vin og vand og frugt i løbet af dagen, betales til "Rejsen for dig". Enkeltværelsestillæg 156 BGN (betales til Linda).Transport i Bulgarien med minibus og med Linda som chauffør og guide samt alle entrèer ialt 735 BGN (Bulgarske Lev) ca kr. 2800 betaler du til Linda, når vi ankommer. 


Prisen for dette skønne gensyn med Bulgarien er ialt kr. 6798 + flybillet (fra kr. 1300 til kr. 2000, hvis du er ude i god tid). Ankomst sidst på eftermiddagen, da vi skal køre i 3 timer til overnatningshotellet.