Færøerne, Torshavn

Birgit er midtjyde, men har boet på Færøerne det meste af sit voksne liv. Sammen med sin færøske mand bosatte hun sig i 1974 på Suderø, men bor nu 10 minutters gang fra Nordens hus, hvor de har et to etagers hus, hvor de lejer den hyggelige lejlighed i stueetagen ud. 

Her er plads til 3 personer. Her er køkken, spisestue/opholdsstue (7 m i længden) og 2 kamre (et med to senge og et med 1 seng). En ekstra opredning er mulig i stuen. Desuden er der toilet og bad.

Pris pr uge 4300 kr. Prisen er inklusive sengelinned og rengøring.
Muligheder for guidet vandretur/tur i Torshavn.

Birgit skriver om Torshavn:

Forfatteren William Heinesen kaldte kærligt – og med en dråbe af ironi-  Torshavn for Verdens Navle. Han mente dermed, at den gamle by havde inspireret ham gennem et langt liv til stort set alle hans finurlige noveller og romaner (hvoraf jeg kan anbefale Moder Syvstjerne og Det Gode Håb).

Men også for os moderne færinger har Torshavn omtrent alt, hvad hjertet kan begære, fra rolige gågader og havnekafeer til Nordens Hus ved ringvejen,fra mindesmærker og museer til svømmehaller, idrætsanlæg og plantager. Her er bilværksteder, bybusser, biblioteker og  blomsterhandlere, her er indkøbscentre med alt under samme tag. Her er politi og sygehus, skoler og skibsværft, gallerier og guldsmede,  arkitektoniske perler og deres modsætninger, gammelt og nyt, og her er verdens mindste botaniske have.

Vi har udviklet det hele for vores egen trivsels skyld. Men vi deler gerne fornøjelsen med andre.

------------------

Vi fra "Rejsen for dig" har med udgangpunkt fra Torshavn besøgt Hvalvik, Haldòrsvik, Tjørnuvik, Vestmanna, Saksun m.fl. Det der gjorde størst indtryk på mig var dog den ensomt beliggende bygd Saksun, som ligger 12 km fra offentlig transport. Vores tur dertil var i bil. Næste gang bliver det helt sikkert på "gåben"!

Vi tog også til naboøen Eystruroy, hvor vi bl.a. besøgte Gjögv, Eidi, Toftir og Glyvar. Du kan nemt bruge 14 dage på Færøerne og mere, hvis du er til vandreture.  Jeg vil senere på året lave et galleri med nogle af alle de billeder, der blev taget på Færøerne.