Frankrig, Nice

Dette lille hotel ligger midt i den gamle bydel med masser af liv, 2 min gang fra vandet og tæt på mange seværdigheder.

Værtsparret kommer fra Århus, og fik tilbage i 2017 muligheden for at forpagte hotellet i Nice.

Muligheden blev til virkelighed i august måned 2019, da de flyttede derned og overtog driften af hotellet.

Hotellet har eksisteret i 20 år drevet af et andet dansk værtspar. Gæsterne er primært fra Danmark og ca. 90 % af dem er gengangere.

Hotellet er et mindre hotel med kun 7 værelser. Alle værelser har et lille køkken og udsigt over en stor plads (Palais de Justice) og bjergene. 

Der er parkeringsmuligheder lige overfor hotellet.

Der er elevator tilgængelig.

Hotellet er en mellemting mellem et hotel og en ferielejlighed. Det betyder at værelserne er udstyret med sengepladser, en lille spiseplads med bord og stole samt et tekøkken til lettere madlavning. Sengeopredning med håndklæder og almen turistinformation er service, som også gør det til et hotelophold. Her kan gæster forvente at få et ophold i rammer med en afslappet hjemlig atmosfære i omgivelser som indbyder til at slappe af og være til.

Gæsterne bliver budt velkommen af værtsparret, der sætter en ære i at yde en personlig service, hvor der altid er tid til en snak og med tips til gode oplevelser i og omkring Nice.

Service ved ankomst.
Dobbeltværelserne har tekøkken med der til hørende service, 2 kogeplader, elkedel og køleskab. Der er eget bad og toilet på dobbeltværelserne og der er opredte senge og friske håndklæder. WiFi er til fri afbenyttelse på alle værelser.

Turistinformation som bykort, foldere til seværdigheder samt apps til smartphone, der let guider rundt i byen er tilgængelig på hotellet. Tag en snak med værtsparret om hvilke oplevelser, du søger under dit ophold og de vil hjælpe dig med at få dem gjort til virkelighed.    

Under opholdet:
Ønsker gæster at udføre lettere daglig rengøring på eget værelse under opholdet, er rengøringsudstyr til fri afbenyttelse. Frisk sengelinned, håndklæder og toiletartikler som gæster har behov for at få fornyet under længere ophold, er ligeledes til fri afbenyttelse.  

Der er 3 værelses katagorier: 

1 enkelt værelse med bad og toilet på gangen.  (kr. 600 pr. nat).

1 lille dobbelt værelse med toilet (og bad på gangen).  (kr. 720 pr. nat). Dvs en uge kr. 2520 pr. person i delt dobbelt/twinværelse.
D
obbelt værelser med eget badeværelse.  (kr. 820 pr. nat). Dvs. en uge kr. 2870 pr. person i delt dobbelt/twin værelse.

Det er 5 dobbeltværelser på hotellet.

Der er enkelt-senge på alle værelserne.

Alle værelser har fransk altan og er indrettet individuelt i Sydfransk stil med hver deres charme.

Din forplejning står du selv for, men du kan købe lækkert brød og crossiant hos bageren og på det store marked bag torvet kan du købe oste, pølser, skinke, diverse tapanader, oliven, frugt og grøntsager osv.  

Det er også muligt at købe morgenmad på hotellet for 10 euro. Dette består af
2/3 slags oste, marmelade, croissant, baguette, kaffe/the og friskpresset appelsinsaft. Prisen er 10 euro.

I februar er der 2 ugers karneval og der er jazz festival i juli og Tour de le France med opstart i slutningen af juni/starten af juli.

Der er mange oplevelser i vente, både i og omkring Nice. 

Hvis man er til natur og bjerglandsbyer, så er der en dejlig middelalder by (Saint Paul de Vence), som er fyldt med små hyggelige gallerier, kunstnerværksteder, kaffesteder og restauranter. En fantastisk udsigt udover cote de azur!

Fra den nye banegård kører toget langs kysten mod øst til Monaco og Italien, og tager man det mod vest, kommer Antibes, Cannes og St. Tropez som destinationer.

Fra den gamle banegård kører toget op i bjergene, hvor man i løbet af ganske få timer, får mulighed for at hoppe af og på, i et utal af hyggelige middelalderbyer med hver Deres charme. Vi har selv været i en af byerne, som hedder entreveaux, meget smuk middelalderby, der er omringet af en bred flod med en stenbro som den eneste indgang til byen. Det er en meget imponerende middelalderborg på toppen!

Til de kunstinteresserede er Nice det rette sted at komme, her ligger blandt andet Matisse museet og Chagall museet samt mange flere.  

Der er mange flere steder, men dette var et lille uddrag.