Frankrig, Provence

Dette værtspar har altid drømt om at bosætte sig i Frankrig, når de skulle pensioneres, hvilket skyldes det dejlige klima med sol det meste af året.

Nu udlever de deres drøm og har slået sig ned i Provence, Sydfrankrig, hvor vi driver det hyggeligste Bed and Breakfast med god skandinavisk morgenmad med hjemmebagt brød, lune croissanter, yoghurt og hjemmelavet musli. Økologisk så vidt muligt.

Stedet som er over 400 år gammelt er for dem indbegrebet af den sydfranske kultur.

Huset ligger i en middelalderby, der med bil, ligger cirka en times kørsel fra Nice.

Det fine Bed and Breakfast har en smuk ugenert have med palmer, gamle kastanje træer, flere terrasser, en petanquebane, udendørs køkken samt en swimmingpool. Alle værelser har eget bad og toilet og nogle af værelserne har et mindre køkken. Der er brede senge og rigtige dundyner.

Huset har tre etager og i det fine herskabelige hus er der både dobbeltværelser og studios (12 i alt). Alle er med eget toilet/bad.

Byens gamle kvarter er med sine smalle gader, snævre gyder og skæve huse med fine gamle døre en attraktion i sig selv. Byen har et velfungerende turistkontor, som er til disposition for de besøgende med brochurer og materiale om de mange historiske bygninger og andre seværdigheder.

Byen der blev grundlagt i det 12. århundrede af tempelridderne, byder på flere historiske bygninger såvel som flere restauranter og cafeer. Byen er desuden en af de 10 første byer, som kendetegner det originale Provence.

Byen er indbegrebet af ægte middelalderlig syd-fransk atmosfære og afslappet livsstil. Byen har mange attraktioner at tilbyde. Kirken La Collégiale Saint-Martin, det stedlige vartegn, er synlig på lang afstand. Den blev bygget 1704-1729 i klassisk stil og er berømt for sit fine orgel.

Byen har flere bagere, slagter, apotek, supermarked, købmand og rigtig mange restauranter. Restaurant Bruno har helt velfortjent en Michelin stjerne. Chef Bruno er kendt som trøffelkonge og hos ham kan du bestille en menu, hvor der er trøffel i alle retter. Han er også kunstinteresseret og det er en hel speciel oplevelse at sidde i hans have og spise frokost omgivet af skulpturer. Restauranten ligger 3 km fra destinationen. Menu fra 480 kr.

Området er spækket med små charmerende byer, hvor af jeg selv er vild med Tourtour og Aups, men også middelalderbyen Entrecasteaux er et besøg værd.

Og så er Gorges du Verdon, som er Europas svar på Grand Canyon et ”must see”. Selv om der kun er en times kørsel dertil fra destinationen, er det en heldagsudflugt.

Vil du i stedet for at benytte poolen på destinationen hellere til strandene i Saint Tropez og Saint Maxime kan de nås på ca. 35 min i bil.

Der er en times kørsel til Cannes og Nice.

Dobbeltværelserne er med tv, trådløst internet, dobbeltseng og toilet og bad.

Pris pr person inkl. morgemad i delt dobbeltværelse. November - marts. kr. 2155. April til 31. oktober kr. 25. Morgenmaden er god skandinavisk morgenmad med hjemmebagt brød, lune croissanter, yoghurt og hjemmelavet musli. Økologisk så vidt muligt.
 

Studio med plads til 2 indeholder tv, trådløst internet, 2 enkeltsenge, mindre køkken (med microovn, 2 kogeplader og køleskab), toilet og bad.  

Pris: November - marts kr. 4200 (2100 pr. person). April til og med oktober kr. 5625. Håndklæder og linned inklusive.Prisen er inklusive håndklæder og sengelinned.


Studio med plads til 2 indeholder dobbeltseng (140 cm), mindre køkken (med microovn, 2 kogeplader og køleskab), toilet og bad. 

November - marts kr. kr. 3185. April til om med oktober kr. 3750 (juli og august dog kr. 4125). Prisen er inklusive håndklæder og sengelinned.


Studio med plads til 4 indeholder tv, trådløst internet, et adskildt mindre køkken (med microovn, kogeplader og køleskab), stue/dobbeltseng (160 cm bred), seperat værelse med to enkelsenge, toilet/bad. 

November - marts kr. 4125. April til og med oktober kr. 5625 (juli og august dog kr. 5997). Prisen er inklusive håndklæder og sengelinned.

Morgenmad kan tilkøbes studio og koster kr. 10 euro pr person og består af god skandinavisk morgenmad. Kaffe eller te med hjemmebagt brød, lune croissanter, yoghurt og hjemmelavet musli. Økologisk så vidt muligt.

Det er også muligt at købe virkelig lækker aftensmad for 25 - 30 euro. Prisen er uden vin. 

De første to billeder er fra dobbeltværelset, de næste to billeder er fra den Studio, hvor man kan bo 2 personer (med enkeltsenge), de næste to er fra studio med dobbeltseng og de sidste 2 er fra den studio, hvor der kan bo 4 personer.

Vil du se flere billeder fra stedet og området, kan du klikke her. Jeg besøgte stedet i oktober og overnattede 2 nætter. Det var alt, alt for lidt til det spændende område. Jeg ville gerne have haft en uge eller to.