Italien, Rom

3. - 8. november 2022 (6 dage - 5 overnatninger)

Dette bliver en dejlig efterårstur. I 2019 havde vi en dejlig forårstur. 

Vi skal ligesom i 2019 bo i en lille skøn bjergby med mange rester fra Romertiden. For hvert skridt man tager ad de brolagte gader, åbner der sig nye maleriske motiver.Byen er grundlagt ca. 1400 år f. kr.  og rester af antikke tårne bygget sammen med huse eller dækket af vedbend. Der er også et gammelt tempel år ca. 72 - 89 e.Kr. Et lille museum er der også og så er der mange spisesteder med RIGTIG god mad. Vi fik prøvet et af dem. Der var svært at få plads, men det lykkedes os, så vi vil booke på forhånd, når vi ankommer til byen.

Gaderne er smalle og med trapper, så skal du med på vores tur, skal du kunne gå på trapper.

Vi tager ind til Rom et par gange. Sidst vi var i Rom, besøgte vi Vatikanet og fik set Peterskirken, Piazza Navona, Trevifontænen, og Den spanske trappe. Men der er meget mere at se. Der er mange flere attraktiver og folkelivet og de optrædende og gadehandlerne er også spændende at betragte. 2 hele dage kan man nemt bruge derinde. Vi kan dele os op efter, hvad man gerne vil se, men man må selvfølgelig også gerne gå alene og så kan vi mødes sidst på eftermiddagen og følges ad hjem. 

Vi tog også på tur til Kejser Hadrians Villa. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig, men det blev en større oplevelse end jeg havde forventet. Et stort område, smukke gamle ruiner der minder om fordums storhedstid. Stedet emmer af ro og uforstyrrethed. Der var heller ikke så mange besøgende. Der var en gruppe og så nogle enkelte turister ligesom os selv. 

Villa d'Este kan også godt tåle et gensyn. Jeg nåede kun parken og ikke villaen, men det var også en flot park med vandfald, fontæner, blomster m.m. Jeg tror jeg tog omkring 60 billeder derinde. Både Kejser Hadrians villa og Villa d'Este er på UNESCOs verdensarvsliste.

Temperaturen siger gennemsnitlig 17 grader i november i Rom og der står flere steder, at selv om Rom normalt har mange besøgende året rundt, så er november det måned, hvor indbyggerne næsten har byen for sig selv. 

Pris kr. 3498 for 6 dage (5 nætter) ophold på delt dobbeltværelse med to senge, morgenmad, togbilletter til Rom, entrebillet til Kong Hadrians villa og Villa d'Este samt bidrag til Rejsegarantifonden.

Du kan se billeder fra turen i 2019 ved at klikke her. Det er dog først fra billedet, hvor der står Rom og nedefter, der er fra vores ophold nær Rom. De andre billeder er fra Toscana, hvor vi først tilbragte nogle dage.