Skotland (nær Edinburgh)


7. - 14 september 2019 - 2 pladser

En uge der kommer til at bestå af bl.a.:

2 hele dages vandring på The Borders Abbey (for at vi kan lære det smukke naturområde at kende). Henholdsvis 19 og 18 km (kan du ikke gå så langt, er der andre muligheder). Du kan også vælge at gå halvdelen af ruten eller blive hjemme og få nogle andre oplevelser.

Besøg på Abbotsford (Sir Walter Scotts hjem, forfatteren til bl.a. Ivanhoe) eller på et whisky distellery (et meget fint sted) inkl. entre.

Besøg på Floors Castle og i den smukke blomsterpark inkl. entre. 

Besøg i den hyggelige by Kelso (inkl. i turens pris)

Guidet rundtur i den smukke by vi bor i. 

Det bliver også mulighed for en kreativ formidag/eftermiddag (med undervisning), hvor vi kan lave decoupage, male på keramik eller gravere i glas.

Jedburgh castle, fængslet og Mary Queen of Scots house er i kort gåafstand. 

Pubbesøg (vi skal selvfølgelig opleve en ægte skotsk pub og stemningen der). Det er for egen regning, det du drikker der.

En uge på hyggelig (delt) twin værelse med lækker skotsk morgenmad, skønne danske værtsfolk, taxa til og fra lufthavnen (1½ time hver vej), 2 dages vandring på "The borders Abbey" (eller andre oplevelser), besøg på Floors Castle (inkl. entre), udflugt til Abbotsford (inkl. entre), taxa til nævnte udflugter og busbilletter ud til startsteder for vandring, udflugt til "The scottish border" (den skotske grænse, der ligger tæt på), besøg i den hyggelige by Kelso og søde rejsekammerater kr. 5498 kr.

Jeg har valgt at vi tager en taxa til alle udflugterne, selv om det gør turen dyrere. Det er praktisk og nemt. Vi skal ikke ud og finde busser, men bliver hentet ved døren og bragt hjem igen efter en lang dags oplevelser. Vi har den samme taxachauffør på alle turene. Han er samtidig en spændende fortæller og kender en masse til Skotlands historie og steder der kunne være spændende at besøge. Vi bliver også hentet og bragt tilbage til lufthavnen med taxi (ca. 1½ time hver vej).

Lidt om vore værtsfolk:

Vores værinde og vært besluttede at det var på tide at der skulle ske noget andet end det de var beskæftiget med. De har altid holdt af at være omgivet af  mennesker.

Han var salgsingeniør og hun arbejdede for SAS i Kastrup Lufthavn.

De har brugt megen tid på at finde ud af hvad der var bedst for dem og fandt ud af, at Bed & Breakfast var det eneste ene for dem og de har ikke fortrudt et øjeblik.

De rejste flere gange til Skotland for at finde det rigtige B&B.

De har lagt vægt på  mange af de produkter de bruger til vores morgenmad skal være fra Skotland/lokal området  og/eller er hjemmelavet. Deres pølser og blodpølse kommer fra den lokale slagter hvor alt kødet kommer fra græsfodret kvæg.

Alle deres syltetøjer og marmelader er hjemmelavede lige som deres brød er hjemmebagt.

Noget af det som var vigtigt for dem, da de skulle beslutte hvor de skulle købe deres lille B&B var størrelsen på byen. Det er vigtigt for dem at de kunne blive en del af samfundet der. De elsker at når de går en tur på High Street, hovedgaden i Jedburgh, så hilser man på hinanden og får en lille sludder.

Selv om byen ikke er ret stor (ca. 3000 indbyggere) er der en livlig aktivitets kalender med bl.a. hand-ba, Callant festival, øl festival mange optog med sækkepiber og løbe festival med ultra løb 60 km (og dagen efter halv maraton) blot for at nævne nogle få stykker.

Vil du se billeder fra vores rejse i 2018, kan du klikke på "ferie Skotland". Vil du se billederne fra vores ferie i 2019, kan du klikke på Skotland billeder.