Frankrig - Condom og Nice

26. oktober - 4. november (10 dage - 9 overnatninger) Afrejse hjem fra Nice den 4. november.

Storby-ferie og middelalderstemning - 5 deltagere incl. mig.

Dette er en fællesrejse, hvor vi først overnatter 4 dage på middelalderborgen nær Condom og derefter kører vi 6 timer, hvor vi så ankommer til Nice, hvor vi skal overnatte i 5 nætter.  

På middelalderborgen skal vi bo i en hyggelig lille lejlighed, hvor det autentiske er bevaret. Her er masser af oplevelser i området. "Kattebyen" med tilhørende sagn/historie samt den fine lille borg og haven der ligger lige  i nærheden, er en af mine yndlingsteder, men også "Den runde landsby" (Fourcès), hvor flere deltagere før har købt malerier i galleriet hos kunsneren Annie Giry, holder jeg meget af. Du kan se en lille film fra hendes atelier her. Den befæstede by og "Den romerske villa" synes jeg også er interesante. 

Er der stemning for en tur på "caminoen" går ruten lige igennem Condom, "kattebyen" og haven. 

Når vi rejser herfra kommer vi til noget mere liv. Vi skal nemlig bo midt i den gamle bydel i Nice med kun 2 minutters gang til vandet og i gåafstand fra flere attraktioner bl.a. Matisse og Chagall museet. Hotellet har udsigt over Palais de Justice. Der er også et af Nices store blomstermarker tæt på. Her kan vi købe alt hvad hjertet begærer.  

Hvis nogle er til natur og bjerglandsbyer, så er der en dejlig middelalder by (Saint Paul de Vence), som er fyldt med små hyggelige gallerier, kunstnerværksteder, kaffesteder og restauranter. En fantastisk udsigt udover cote de azur!

Fra den nye banegård kører toget langs kysten mod øst til Monaco og Italien, og tager man det mod vest, kommer Antibes, Cannes og St. Tropez.

Fra den gamle banegård kører toget op i bjergene, hvor man i løbet af ganske få timer, får mulighed for at hoppe af og på, i et utal af hyggelige middelalderbyer med hver deres charme. Vores værtspar har selv været i byen Entreveaux". Det er en meget smuk middelalderby, der er omgivet af en bred flod med en stenbro som den eneste indgang til byen. Det er en meget imponerende middelalderborg på toppen!

PRIS: 5997 kr. for 10 dage (9 overnatninger), ophold på delt twin værelse og inklusive morgenmad (som vi selv tilbereder) og kørsel mellem Condom og Nice samt al kørsel til udflugter. Vi køber selv ind til morgenmad. Jeg forestiller mig sprøde baguettes/lækkert brød, forskellige franske oste, lune crossianter m. m. 

Ting til aftensmad køber vi i fællesskab og deles om udgifterne og hjælper selvfølgelig hinanden med madlavning. Det skal være lette retter, hurtige at lave og dem der ikke kan lave mad, hjælper de andre i køkkenet. Vi vil ikke bruge vores tid på madlavning.

Hvis du vil køre med os derned tager vi en overnatning derned og to hjemad (denne udgift beløber sig til 100 euro inkl. morgenmad pr. person). Du betaler tilskud til brændstof, vejafgifter m.m. 160 euro, som bedes afleveres sammen med betaling for overnatning ned og hjem ved kørslens start i en lukket kuvert med navn på.

I givet fald du vil køre med, så kører vi hjemmefra den 25. oktober tidligt om morgenen og er hjemme igen den 7. november. Det bliver i så fald 12 dage (12 overnatninger). 

Vil du hellere flyve til Toulouse og rejse hjem igen fra Nice, arrangerer du selv den rejse. Du skal ankomme senest kl. 17 til Toulouse, så vi kan hente dig inden aftensmaden (der er 1½ times kørsel til middelalderborgen). Pris for afhentning i lufthavn 200 kr. 


NYT: Hvis du "blot" ønsker at opleve Nice og bo og opleve sammen med os (og ikke med hele turen som har 12 overnatninger), så er det også muligt at tage fly til Nice og være sammen med os i 6 dage (5 overnatninger). Pris kr. 3998 for ophold i delt dobbeltværelse (2 senge), morgenmad og følgeskab på udflugter og rundtur i byen. Ankomst den 30. oktober og afrejse den 4. november.