Skotland september 2021

Skotland vandreferie 1. - 9. september 2021 (9 dage)

En vandreuge der kommer til at bestå af 5 vandredage på "The borders Abbey"  og en dag med "Flowershow" i Jedburgh og (måske) Denholm. Det betyder at vi skal se flotte blomster, velvoksne grønsager, store frugter og meget andet.

Der er også mulighed for at komme i kirke og til at besøge "vores" lagkagehus. Ligeledes går vi på pub en aften og hører spillemandsmusik (violin, sækkepibe osv.). Drikkevarer her er for egen regning. 

Vandringerne er på 18 - 24 km med mulighed for at stoppe undervejs og tage bussen tilbage. Vi vandrer på "The Borders Abbey Way".

Prisen for de 9 dage (8 overnatninger) på delt twin værelse (2 senge), lækker morgenmad og aftensmad, taxi til og fra lufthavnen 5 kvarter hver vej), bus/taxi til og fra alle startstederne, 5 (eller 6) dages vandring inkl. et hæfte med rutekort og tekst til ruterne, samt bidrag til Rejsegarantifonden kr. 6497. I forhold til prisen på tidligere ture er aftensmaden nu inklusive samt vi tager 8 overnatninger i stedet for 7. 

Lidt om vore værtsfolk:

Vores værinde og vært besluttede at det var på tide at der skulle ske noget andet end det de var beskæftiget med. De har altid holdt af at være omgivet af  mennesker.

Han var salgsingeniør og hun arbejdede for SAS i Kastrup Lufthavn.

De har brugt megen tid på at finde ud af hvad der var bedst for dem og fandt ud af, at Bed & Breakfast var det eneste ene for dem og de har ikke fortrudt et øjeblik.

De rejste flere gange til Skotland for at finde det rigtige B&B.

De har lagt vægt på  mange af de produkter de bruger til vores morgenmad skal være fra Skotland/lokal området  og/eller er hjemmelavet. Deres pølser og blodpølse kommer fra den lokale slagter hvor alt kødet kommer fra græsfodret kvæg.

Alle deres syltetøjer og marmelader er hjemmelavede lige som deres brød er hjemmebagt.

Noget af det som var vigtigt for dem, da de skulle beslutte hvor de skulle købe deres lille B&B var størrelsen på byen. Det er vigtigt for dem at de kunne blive en del af samfundet der. De elsker at når de går en tur på High Street, hovedgaden i Jedburgh, så hilser man på hinanden og får en lille sludder.

Selv om byen ikke er ret stor (ca. 3000 indbyggere) er der en livlig aktivitets kalender med bl.a. hand-ba, Callant festival, øl festival mange optog med sækkepiber og løbe festival med ultra løb 60 km (og dagen efter halv maraton) blot for at nævne nogle få stykker.

Vil du se billeder fra vores rejse i 2018, kan du klikke på "ferie Skotland". Vil du se billederne fra vores ferie i 2019, kan du klikke på Skotland billeder.